Opdateret d. september 7, 2020 by Frederik – RoboTest.dk

🐶 Robotstøvsuger til hundehår  

Vælg en robotstøvsuger til hundehår og nyd godt af dine rene gulve. 

Der findes rigtig mange robotstøvsugere på markedet, men har du pelsdyr i hjemmet, stiller det ekstra høje krav til støvsugerens effektivitet. Det er nemlig langt fra alle robotstøvsugere, der formår at fjerne hår fra hunde, katte eller andre fældende kæledyr fra gulvene. Efterlader robotten dyrehårene, er det svært at se, at der er overhovedet er blevet støvsuget, og så ryger det smarte i at have en robotstøvsuger.  

Mest populære modeller til dyrehår

 

Farvel til behårede gulve 

Én af de største ulemper ved at have pelsede kæledyr er deres evne til at fælde, hvilket betyder hunde- eller kattehår over hele gulvet. Afhængigt af race og årstid kan problemet være stort eller lille, men ikke desto mindre er behårede gulve ikke særlig attraktive; slet ikke hvis der er små børn i husstanden, der også skal bevæge sig rundt dernede.  

Med en robotstøvsuger til dyrehår kan du komme hjem eller vågne op til et hårfrit gulv. Det ser dels pænere ud, men det er også sundere for indeklimaet. Du skal dog være opmærksom på at vælge en robotstøvsuger, der rent faktisk formår at suge hårene op.  

🐱 Robotstøvsuger til kattehår og hundehår 

De billige robotstøvsugere på markedet er beregnede til den værste overfladerengøring, og af den grund er de typisk ikke i stand til at tage hunde- og kattehår med. iRobot Roomba modellerne er kendte for at være eminente til al skidt og møg på gulvet, 

herunder genstridige hår; også dem der gemmer sig i hjørnerne. Af øvrige robotstøvsugere, der er velegnede til dyrehår, kan blandt andet nævnes: 

robotstoevsuger-til-dyrehaar

Især Xiaomi RoboRock S50 er genial til hundehår. Den vinder flere tests, hvor hår er én af testområderne. Den er skarpt efterfulgt af iRobot Roomba 980 og iRobot Roomba 981, men fordelen er prisen, der ligger et godt stykke under modellerne fra iRobot. Vejledende udsalgspris for Xiaomi RoboRock S50 er 3.499 kr., mens modellerne fra iRobot Roomba koster knap 6.000 kr. i vejledende udsalgspris. 

Gulvtæpper er en udfordring 

Selvom de ovenstående robotstøvsuger modeller udmærker sig til dyrehår, skal du være opmærksom på, at det i særdeleshed er dyrehår på hårdt gulv, som f.eks. klinker og trægulve. De fleste robotstøvsugere vil have udfordringer ved at støvsuge hunde- og kattehår op fra gulvtæpper; præcis ligesom manuelle støvsugere. Har du gulvtæpper i hele eller dele af huset, bør du derfor overveje dit køb nøje. Den mest hygiejniske løsning er dog at skille sig af med gulvtæpperne, når der er pelsdyr i huset.  

Husk at rengøre børsterne 

Mange af de robotstøvsugere, der er velegnede til dyrehår, har lange børster, f.eks. i nylon eller silikone, der ”skubber” hårene ind under støvsugerne. Vær opmærksom på, at børsterne (især dem i nylon) typisk skal renses for hår mellem hver støvsugning. Især hvis der er tale om langhårede kæledyr – eller langhårede familiemedlemmer. Børsterne er dog ved de fleste robotstøvsugere meget nemme at afmontere og rense, inden de igen nemt og hurtigt monteres på støvsugeren.