Opdateret d. januar 19, 2021 by Frederik – RoboTest.dk

Robotgulvvasker

Find din næste robot gulvvasker

Robotgulvvasker

Slip for at vaske gulvet med en robot gulv vasker – se her, hvilken du skal vælge.

Hvis du gerne vil spare en masse tid i hverdagen, eller hvis du bare gerne vil slippe for det besværlige i at vaske gulvet, så er en robot gulvvasker løsningen. Mange, der i en periode har haft en robotstøvsuger, vælger at tilføje en robot gulvvasker til familien for at frigøre endnu mere tid og slippe for endnu mere rengøring.

Når du skal vælge en robot gulvvasker, kan du vælge mellem en model, der udelukkende er lavet til at vaske gulvet, eller du kan vælge en kombi-model, som er en robotstøvsuger med moppefunktion. Forskellen ligger i grundigheden. En robot gulvvasker pumper typisk sæbe og vand ud på gulvet, hvor en robotstøvsuger med moppefunktion skal påføres en våd moppe/klud, så gulvet i højere grad bliver tørret overfladisk af frem for egentlig vasket eller skuret.

iRobot robot gulvvasker

De førende på robot gulvvasker markedet er iRobot, som også ofte løber med ”Bedst i test”, når det kommer til robotstøvsugere. De to robot gulvvaskere, der er på markedet lige nu, er iRobot Braava Jet 240 og iRobot Braava 390T. Begge modeller er til at betale og får gode anmeldelser.

iRobot Braava Jet 240 robot gulvvasker

ButikPris:TrustPilot:
roboteksperten-logoTjek pris »8,6/10
Forhandler ikke8,8/10
Skousen-robotstoevsugerForhandler ikke8,4/10
Forhandler ikke8,6/10

Med en Braava Jet 240 får du en god robot gulvvasker til en meget lav pris. Den kan styres med en smartphone app, og der medfølger udstyr til både at feje, moppe og vaske. Rengøringsarealet er ikke så stort, så den egner sig bedst til mindre boliger eller gulvvask af ét rum ad gangen. Til gengæld lader den op på kun 2 timer, og den planlægger ruten på forhånd for at spare tid, inden gulvvasken går i gang.

iRobot Braava Jet 240 larmer lidt mere end robotstøvsugerne fra iRobot, men til gengæld er den meget effektiv og grundig. Den kan aflæse pletter og beskidte områder, som den spuler sæbevand på, hvorefter den skurer og til sidst tørrer efter, og den fortsætter ikke, før pletten er helt væk.

  • Pris: 1.499 kr.
  • Areal pr. opladning: 25 m2
  • Smartphone app

iRobot Braava 390T robot gulvvasker

ButikPris:TrustPilot:
roboteksperten-logoTjek pris »8,6/10
Forhandler ikke8,8/10
Skousen-robotstoevsugerForhandler ikke8,4/10
Forhandler ikke8,6/10

Storebroren til Brava Jet 240 er iRobot Braava 390T. Prisen er lidt højere, men til gengæld formår den også at rengøre et meget større areal pr. opladning, og så er den væsentligt mere støjsvag. Den støjer kun, som det kendes fra iRobot robotstøvsugerne.

Ulempen ved Braava 390T er, at den ikke kan styres via smartphone app, men ellers er de fleste features de samme som ved Jet 240.

  • Pris: 2.499 kr.
  • Areal pr. opladning: 93 m2
  • Støjsvag

Robotstøvsuger med moppefunktion

En robotstøvsuger med gulvvask funktion har den primære funktion at være robotstøvsuger. Som en ekstra feature kan du sætte en opvredet moppe eller klud på støvsugeren, så gulvet kan blive moppet (tørret af). En sådan løsning vasker ikke gulvet i bund, men tager overfladiske pletter og kan være et fint supplement til den mere grundige gulvvask.

Én af de anmelderroste robotstøvsugere med moppefunktion er Xiaomi Roborock S55/S50, som klarer sig rigtig godt i tests som robotstøvsuger – og prisen er med sine cirka 3.499 kr. ikke højere end tilsvarende robotstøvsugere, til trods for den smarte moppefunktion.