Opdateret d. november 15, 2019 by Frederik – RoboTest.dk

Miele Robotstøvsuger

Miele er lig med tysk kvalitet, og deres robotstøvsugere er heller ikke nogen undtagelse.

Både modellerne Miele RX1 Scout og Miele RX2 Scout har vundet forskellige tests, og scorer gentagende gange gode karakterer i tests på nettet. Her kan du finde beskrivelser til Robotstøvsugere fra Miele.

Miele Scout RX1

ButikKøbPris
Tjek pris »8,8/10
Skousen-robotstoevsugerTjek pris »8,4/10
Tjek pris »8,6/10
roboteksperten-logoForhandler ikke8,6/10

Med en Miele Scout RX1 får du en robotstøvsuger, der er nem at komme i gang med at bruge, som er støjsvag, og som har en væsentlig længere driftstid end øvrige robotstøvsugere. Det gør den særligt velegnet til større rum og boliger. Opladningstiden er desuden ganske kort med kun 120 min.

Miele Scout RX1 har dels timerfunktion, så den kan påbegynde støvsugning på et forudbestemt tidspunkt – uden du behøver at være hjemme – og så kan den styres via en app på mobilen, hvilket gør den nem og brugervenlig. Du kan dog også vælge at benytte den medfølgende fjernbetjening. Når Scout RX1 er færdig eller er tæt på at løbe tør for strøm, returnerer den selv til ladestationen og genoptager eventuelt arbejdet efter endt opladning, såfremt den ikke blev færdig.

  • Pris: 3.199 kr.

  • Maksimal arbejdstid: 120 min

  • Kan styres via app

Miele Scout RX2

ButikPris:TrustPilot:
Tjek pris »8,8/10
Skousen-robotstoevsugerTjek pris »8,4/10
Forhandler ikke8,6/10
roboteksperten-logoForhandler ikke8,6/10

Der er ikke de store forskellige fra Miele Scout RX1 til Miele Scout RX2. Driftstiden er den samme med sine 120 minutter, hvilket tillader støvsugning af ca. 150 m2. Til gengæld er den lidt længere tid om at oplade; ca. 180 min. Robotstøvsugeren kan styres via app på telefonen, er støjsvag og returnerer selv til sin ladestation – og så har den timerfunktion. Scout RX2 er en smule lavere end RX1, men vejer til gengæld også en smule mere.

Hvor Miele Scout RX1 har forudindstillede programmer og ét kamera at navigere efter, har RX2 to indbyggede kameraer, som robotten navigerer efter. Umiddelbart skulle den altså være mere præcis og effektiv end forgængeren.

  • Pris: 6.395 kr.

  • Maksimal arbejdstid: 120 min

  • Kan styres via app

Miele robotstøvsuger test

Selvom RX2 fra producentens side er en forbedring af RX1, er det ikke nødvendigvis sådan, det forholder sig ifølge forbrugerne. Hvor Miele Scout RX1 har været testvinder i bl.a. Sverige, er det ikke gået lige så godt for opfølgeren, som desuden er væsentligt dyrere at anskaffe.

Selvom RX1 til tider får lidt negativ kritik for ikke at klare støvsugningen godt nok på hårde gulve, klarer den sig generelt rigtig godt i test. Derfor vil det umiddelbart være den bedste idé at spare pengene og anskaffe den ældre og billigere model. Miele Scout RX1 fås til en pris lige over 3.000 kr., men kan indimellem findes endnu billigere på tilbud.

Med en Miele Scout RX1 robotstøvsuger får du en effektiv og lydsvag robotstøvsuger med en lang driftstid, der klarer sig godt i test, til en ganske fornuftig pris. Selvom det efterhånden er en ældre model (fra 2014), er den stadig mange af sine konkurrenter overlegen.