Opdateret d. oktober 3, 2019 by Frederik – RoboTest.dk

Spar tid og penge med et elektrisk løbehjul.

I mange år har løbehjul været sjove og praktiske transportmidler for børn i alle aldre, men i de senere år er løbehjul også udviklet til voksne, og i dag kan du også få el løbehjul til voksne. De elektriske løbehjul har blandt andet vundet ind på hospitaler, hvor det gælder om at komme hurtigt fra A til B uden at optage for meget plads.

Fordele ved el-løbehjul

De helt store fordele ved el-løbehjul er størrelsen kombineret med muligheden for nem og tilgængelig transport. En el-cykel, som er et alternativ til el-løbehjulet, fylder rigtig meget, hvorimod et elektrisk løbehjul enten kan slås sammen og tages under armen eller svinges over skulderen. Det gør de elektriske løbehjul særligt velegnede som transportmiddel til pendlere, da du kan have det med i bus eller tog og stadig have glæde af en siddeplads.

El løbehjul pris

Prisen på el løbehjul er typisk også en del lavere end el cykler, da de netop fylder mindre. Til gengæld kan du køre omkring 20 km/t med en distance på omkring 25 km før næste opladning – selvfølgelig afhængigt af den enkelte model.

Et el løbehjul koster fra cirka 2.000 til 6.000 kr. afhængigt af mærke, model og specifikationer.

Der er også muligheder for at købe et el-løbehjul på afbetaling.

El-løbehjul test

Når du skal vælge el løbehjul, er det naturligvis relevant at kigge på budget og priser, men det er mindst lige så relevant at kigge på el løbehjul test for at finde frem til et el løbehjul, som du også vil være glad for på sigt. Nogle af de elektriske løbehjul, der klarer sig godt i diverse tests, er løbehjulene fra Xiaomi, NINEBOT, Cityway og Razor.

Når du skal vælge model, bør du kigge efter, om el-løbehjulet lever op til din krav og ønsker. Måske er det en fordel med et løbehjul med støtteben eller et løbehjul med sæde? Det kan også være brugstiden mellem hver opladning, der gør den helt store forskel for dig. Det er naturligvis en fordel, at løbehjulet kan køre så langt som muligt på en opladning – især hvis du skal bruge det ofte eller til lange distancer.

El løbehjul regler

Efter nye regler for 2019, der i øjeblikket er på prøve, må du, hvis du er over 15 år, køre på elektrisk løbehjul på offentlig vej. Personer under 15 år må udelukkende køre på offentlig vej, hvis de er ledsaget af en person over 18 år. Er du under 15 år, må du dog gerne bruge el løbehjul på lukkede veje eller i park/legeområder.

Vær opmærksom på, at kørsel på elektriske løbehjul på offentlig vej kræver, at el løbehjulet lever op til samme standarder som en cykel. Det betyder, at:

  • der skal være monteret en forlygte med hvidt eller gulligt lys
  • der skal være monteret en baglygte med rødt lys
  • der skal være mindst én hvid refleksanordning, som kan ses forfra
  • der skal være mindst én rød refleksanordning, som kan ses bagfra
  • der skal være mindst én hvid/gul refleksanordning, der kan ses fra begge sider
  • el løbehjulet må have en maks. hastighed på 20 km/t
  • der kun må opholde sig én person på løbehjulet ved kørsel